13 september 2019
18:00

Hvetlanda GIF blå

Referat: Bäckseda IF svart - Hvetlanda GIF blå

Stabilt utan att riktigt löpa linan ut summerar dagens match på ett bra sätt. Matchen slutatde 8-3 till hemmalaget efter en något sviktande kurva.

1:a perioden som också var den klart bästa med Bäckseda ögon sett började med ett bestämt hemmalag som innan 5 minuter var gågna hade skrapat fram flertalet vassa målchanser. Ingen utdelning men vi fortsatte med bra passningsspel och efter 2 bra löpningar & 2 bra pass hade vi tagit ledningen med 2-0 vilket stod sig perioden ut.

I 2:a perioden sänktes tempot något vilket också som så ofta har en negativ inverkan på passningsspel och passningskvalitét. Lite mer soloaktioner som istället för att ge laget fart sänker den. Perioden slute trots detta 3-0.

I 3:dje periodens inledning märktes det att man hade en trygg 5-0 ledning i ryggen då tempot och löpningarna blev mindre/färre. Samtidigt som Hvetlanda GIF hade sin bästa del i matchen och kunde reducera 2ggr om. Detta väckte tyvärr inte laget riktigt som ändå gjorde 3 mål i sista perioden. Allt för mycket individualister som spelade mer för sig själva än för laget i sista perioden drar ner betyget på matchen trots en klar seger. Visst alltid kul att vinna men man hade gärna gjort det med samma leende på läpparna som alla hade efter första perioden då man spelade bollen till varandra och jobbade för varandra.